US President Donald Trump (C) arrives at the Israel Museum to speak in Jerusalem on May 23, 2017, accompanied by Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN

Europeisk nybølge


En ny progressiv bølge skyller over Europa, og forsøker å vaske bort høyrepopulismen. Kan også Israel nyte godt av dette?

Kommentator i Ny Tid. Avnery er tidligere medlem av Knesset i Israel. Israelsk journalist og fredsaktivist (født 1923).
Email: avnery@actcom.co.il
Publisert: 13. juli 2017

 

I min ungdom var det en spøk som lød: «Ingen andre er som deg – og det er bra!» Spøken passer på Donald Trump. Han er enestående. Dét er sannelig bra.

Men er han unik? Er han virkelig helt uten paralleller som globalt fenomen, eller i det minste i den vestlige verden? Som type – uten tvil. Det er nesten umulig å se for seg noe annet vestlig land velge en som ham til sin øverste leder. Men bortsett fra den spesielle personligheten hans – hva er det som er enestående med Trump?

Imperiets nostalgi. Før det amerikanske presidentvalget skjedde det noe i Storbritannia: Brexit-avstemningen. Det britiske folket, et av de mest fornuftige i verden, …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal