Bestill høstutgaven her

Etter #metoo

#metoo-kampanjen har skapt en viktig debatt i hele verden. Likevel er jeg bekymret for hva som kommer etter at kampanjen er over. 

Fra Hollywood til Norge har kvinner stått frem med sine historier. Kampanjen belyser en forferdelig ukultur som har fått pågå altfor lenge.

Hva gjør vi for at menn hverken skal trakassere kvinner seksuelt eller utvise upassende oppførsel på arbeidsplassen? Det er så mange vonde og urovekkende historier som har kommet frem, og disse er antakeligvis bare noen få av utallige, hvor menn åpenbart har utnyttet sin situasjon som overordnet. De har visst at det har vært galt, men fortsatt likevel.

Noen lurer nå på ramme alvor om det fortsatt er lov å klemme kvinner. Men dette er ikke problemet! Problemer blir det først når menn trakasserer. Og de vet selv når grensen krysses for hva som er lov.

Vi har alle en jobb å gjøre. Både menn og kvinner må si fra når vi ser at noe ikke er som det bør være. På skolen, arbeidsplasser og andre arenaer må vi jobbe aktivt for å opplyse om hva som ikke er greit. Mest av alt må vi politikere jobbe for bedre løsninger, for det krever også politisk vilje for å endre holdninger. Hele tiden må vi stille oss selv spørsmålet: «Gjør vi nok?»

En undersøkelse bestilt av Sex og samfunn viste at 7 av 10 lærere mener at skolens seksualundervisning ikke er god nok. Kun 13 prosent mener de fikk tilstrekkelig kunnskap under lærerutdannelsen for å drive god nok seksualundervisning for dagens unge. Det er med andre ord på høy tid at lærerne får de riktige verktøyene for å lære sine elever om grensesetting og respekt for hverandres kropper.

Så hvorfor ikke starte nå, med å utgjøre en forskjell etter , too-kampanjen? At vi trenger bedre seksualundervisning i skolen er åpenbart. Elevene fortjener både å lære mer om og få rom til å diskutere hva som er rett og galt. I Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett har vi foreslått 400 millioner øremerkede midler til skolehelsetjenesten. Vi ønsker å opprette en e-helsetjeneste som vil drive med opplysningsarbeid overfor ungdom slik at skoleungdom i dag selv skal kunne opparbeide seg kunnskapene de trenger.

7 av 10 elever ønsker mer seksualundervisning i skolen. Disse bør vi lytte til. En endring er også nødt til å komme i kjølvannet , too-kampanjen. Vi kan like gjerne starte nå.

halvor@auf.no
Endrerud er rådgiver/pressekontakt, AUF.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte