Etter bombene

– Jeg vil heller dø enn å grave ut mine barn fra ruinene, sier Mahmoud Younis (49) i Gaza by. Før krigen brøt ut 8. juli, solgte bøndene i Rafah roser til Europa. Nå legger de døde barn i kjølerommet isteden.
Mandag ble det våpenhvile, men konflikten fortsetter, rapporter Ny Tids korrespondent på Gazastripen. – Israel får støtte fra arabiske land som Egypt for å gjøre slutt på Hamas og Det muslimske brorskap, sier analytiker Adnan Abu Amer.

Ahmad al-Kabariti

GAZA. De fleste vet det ikke. Men det eneste som eksporteres til USA og Europa fra enklaven på Gaza, som strekker seg over et område på 360 kilometer kystlinje, er roser og blomster.

Men som noen palestinere kommenterer her i Gaza by nå, etter sommerens krigføring og våpenhvilen mandag 4. august: På den andre siden importerer ikke palestinerne noe fra disse statene heller, unntatt død, som blir levert på døren via ubegrenset støtte til Israel fra USA og EU-landene i form av våpeneksport og økonomisk støtte.

For et par uker siden sto bøndene på østsiden av Rafah, som ligger i den sørlige delen av Gazastripen, og pakket ned røde roser, nelliker og damaskroser. De kuttet stilkene, pakket og la dem til kjøling for å sendes til Storbritannia, Nederland og USA.

 

Roser borte

Du har nå lest 4 frie artikler denne måned.

Logg inn (krever online abonnement, 69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.