Et spørsmål om ære


Allerede etter fem dager måtte det trykkes nytt opplag av Unni Wikans siste bok, "For ærens skyld. Fadime til ettertanke". Den handler om Fadime, den svensk-kurdiske jenta som ble drept av sin far for et år siden.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2003-01-30

Unni Wikan, professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo, har oppnådd det alle dokumentarbokforfattere drømmer om; å bli lest av mange og å skape debatt. Og ikke minst å få kaktus fra Se & Hør, som symbol på bladets misbilligelse. Den er stolt plassert i vinduet på kontoret hvor hun har sitt daglige virke, på Blindern, bortest i en lang gang med en annen akademisk kjendis, Thomas Hylland Eriksen, vegg i vegg.

Hun har også fått Shabana Rehmans vrede kastet over seg fra Dagbladets spalter: “Norske sosialantropologer og forskere må gjerne få statsstøtte for å øke sin innsikt og sitte i godstolen sin og kose seg med den. De må gjerne skrive bøker for hverandre. Men de har ingenting å gi i frigjøringsprosessen. Ingenting. Vi må klarer oss uten dem,” tordnet Rehman.

– Jeg vet ikke at jeg har provosert noen andre enn Shabana Rehman, sier Unni Wikan.

– I artikkelen hennes stod det at boken hadde vakt strid, og da tenkte jeg: Hvor har …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn