Et urovekkende portrett av Indias ekstreme høyre

Reason
Regissør: Anand Patwardhan
( India)


NASJONALISME: Den ekstreme høyresiden er i framgang over hele verden, men hvor mange i Vesten er det som følger og forstår omfanget av det ekstreme høyre i India?

Anand Patwardhans helaftens dokumentarfilm Reason – som vant prisen for beste dokumentarfilm i full lengde under filmfestivalen i Amsterdam i fjor – er en viktig innføring i indisk historie og en advarsel til resten av verden. Filmen gir et grundig innblikk i Indias ytre høyre og tar for seg demonstrasjoner, hatytringer og virkningene av disse, men også menneskene som våger å yte motstand og ta til orde mot slike strømninger. Mange av dem ender med å betale med sitt eget liv for motet de viser. Filmen er både en tankevekker og en besettende erfaring, en intens reise gjennom Indias fortid og nåtid
– hvert minutt bidrar til å skape et urovekkende portrett av det som gradvis har utviklet seg til å bli et av de største sekulære demokratiene i verden.
Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.
- annonse -
- annonse -
Bianca-Olivia Nita
Nita er freelance journalist og kritiker for Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte