TIDSMASKIN: Konsept-kunstneren Maleonn bruker marionetter for å oppnå kontakt med sin demente far.

Lande er filmskribent og regissør og fast skribent for Ny Tid.

Han er i svømmebassenget når faren stadig spør ham – om og om igjen – om han kan flyte.

– Ja, jeg lærte det av deg. Idet faren spør for ente gang, gir den kinesiske konseptkunsteren Maleonn seg selv et løfte om å skape en forestilling som kan gjenvinne kontakten med faren. Han går i gang med sin første dukkeforestilling. Den handler om en sønn som konstruerer en tidsmaskin for å bringe sin demente pilot-pappa tilbake til barndommen og tiden for felles minner.

Relevant om demens

Andelen mennesker som rammes av demens eller Alzheimers sykdom, er stadig voksende, på grunn av både økende levealder og en livsstil i endring. Dokumentaren behandler en særs viktig tematikk på en ny og relevant måte.

Filmstilen er nøktern, men det er ikke hovedpersonen Maleonns prosjekt. Han vier seg til et poetisk skyggespill med menneske-store marionetter og sinnrikt konstruerte maskiner.

Dukkespill-ideen begynner beskjedent, men eser så helt ut av proporsjoner med tidsbruk og kostnader.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal