ISRAEL: Et samfunns fortielse av selvmord

DOKUMENTAR I NY TID: I et kibbutz-samfunn i Israel er selvmord et alvorlig tabu, men samtidig et voksende faktum. To foreldre konfronterer samfunnets fortielse og fordømmelse av virkeligheten. FILMEN KAN SEES HER I AUGUST.

Endre
Underviser filmvitenskap på NTNU Epost endreeid@gmail.com

Against Your Will
Regi: Assaf Banitt
foto: Izik Ben Senior og Daniel Bar

Against Your Will er tilgjengelig for ONLINE+ (passord etter betalingsmur)

Én og en halv måned før den israelske soldaten Yotam skyter seg selv, skriver han at han ikke finner hvile. I et brev han etterlater seg, prøver han å sette ord på det man ikke snakker om i det religiøse kibbutz-samfunnet han er en del av: den personlige tvilen, ensomheten og desperasjonen i møtet med en stum Gud, en gal krig, og en verden som ikke gir mening. Against Your Will (2015) hedrer dette initiativet, og er en kritisk pamflett mot en kultur som heller vil benekte et selvmord enn å erkjenne det.
La meg bare presisere hva denne filmen ikke er, før jeg går videre. Den er ikke en kritikk av okkupasjonen av Palestina. Den er ikke særlig vellaget eller original. Den er til og med ganske enkel. Against Your Will er et veloverveid, entydig og sentimentalt uttrykk for skuffelse over et nedhysjet problem innad i et samfunn og en kultur.

Passordet for filmen er: «True» (vimeo.com/136430907)

Against your Will from Ny Tid on Vimeo.
Passord er «True»

Du har nå lest 4 frie artikler denne måned.

Logg inn (krever online abonnement, 69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.