kunstig intelligens
PIXABAY

Et samfunn bygget på kunstig intelligens


UTOPI ELLER FRAMTID: Er kunstig intelligens og automasjon en redning eller en trussel for samfunnet?

Mahroum er direktør for strategi og forskning ved The Dubai Future Foundation og stipendiat ved The Lisbon Council. Han har skrevet boken Black Swan Start-Ups: Understanding the Rise of Successful Technology in Unlikely places.
Email: sami@nytid.com
Publisert: 2019-11-01

Det er mer enn 500 år siden sir Thomas Moore fant inspirasjon til boken Utopia mens han ruslet rundt i Antwerpen. I mai reiste jeg selv til fra Dubai til den belgiske byen for å holde et foredrag om kunstig intelligens (AI) og kunne ikke la være å trekke parallellen til Utopia-karakteren Raphael Hythloday, som på 1500-tallet underholder to engelskmenn med fortellinger om en bedre verden.

Dubai har fått verdens første minister for kunstig intelligens i tillegg til museer, akademier og stiftelser dedikert til framtidsstudier og har lagt ut på sin egen Hythloday-aktige reise. Mens europeiske land generelt er blitt mer engstelige for hvordan teknologiske framskritt kan true arbeidsplasser, har De forente arabiske emirater entusiastisk omfavnet det arbeidsbesparende potensialet som ligger i kunstig intelligens og automasjon.

Arabiske kulturer ser på arbeid som noe man gjør for å kunne leve; …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal