FOTOGRAFI: Kan et foto ramme oss? Eller kan det vise begrensninger som er pålagt individet av familiære og samfunnsmessige forventninger?

Redaktør, fotograf
Email: nina@objektiv.no
Publisert: 2020-02-15

New Visions. The Henie Onstad Triennial for Photography and New Media
Henie Onstad Kunstsenter Høvikodden.
Åpner 21. februar

Triennalens tittel New Visions er hentet fra den ungarske kunstneren László Moholy-Nagys manifest A New Instrument of Vision. Utstillingen er en del av en større satsning på fotografi som kunstsenteret initierte i 2017. Til triennalen vier de hele første etasje til å vise verker av 31 norske og internasjonale fotografer.

I boken Why Photography?, som akkompagnerer utstillingen, åpner kurator Susanne Østby Sæther teksten med å sitere fra manifestet: «The illiterates of the future will be ignorant of the use of camera and pen alike.» Dette forklares med at fotografering i dag er fullstendig integrert i vår hverdagskommunikasjon. Moholy-Nagys prognose har blitt vår virkelighet.

Skulpturer

Triennalen varer fra 21. februar til 16. mai. Sammen med utstillingen lanseres boken Why Photo graphy?, utgitt på forlaget Skira Editore (se skira.net).
Triennalen varer fra
21. februar til 16. mai. Sammen med utstillingen lanseres boken Why Photography?, utgitt på forlaget
Skira Editore

Blant flere spennende tendenser innen samtidsfotografi det siste tiåret er det mer skulpturelle fotografiet. Dette har oppstått etter et ønske om materialitet og en lengsel etter – i dette evig voksende havet av digitale bilder – å røre, holde og kjenne på selve fotografiet. På den kommende triennalen kan man finne installasjoner av fotografier som enten er tatt av – eller funnet av – fotografen. Her har B. Ingrid Olson. skapt fotografiske skulpturer ved å plassere enkeltbilder og collager i
plexiglassbokser. Verkene i serien Plexiglas Perimeter på Henie Onstad tar utgangspunkt i bilder av Olsons egen kropp. Disse tredimensjonale objektene ber på sin måte om et større engasjement fra den som ser det enn hva todimensjonalt fotografi kan gjøre.

En annen kunstner som også skaper fysiske installasjoner av fotografi, er


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)