HOLOCAUST: The Painted Bird er en mektig og forstyrrende film som skildrer en ung gutts grusomme opplevelser i Øst-Europa under andre verdenskrig.

Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

Det kan like gjerne nevnes innledningsvis at tsjekkiske Václav Marhouls The Painted Bird neppe er en film for alle. Ikke fordi den er en nærmere tre timer lang spillefilm i svart-hvitt, selv om det sikkert vil avskrekke noen, men fordi innholdet så avgjort er streng kost.

Den første scenen viser hovedpersonen, en jødisk gutt (Petr Kotlár) som i store deler av fortellingen forblir både stum og navnløs, mens han jages av en gruppe andre barn. De tar ham igjen og tenner på det lille dyret han har forsøkt å redde unna dem. Dette er imidlertid bare starten på en lang rekke gruoppvekkende hendelser den unge gutten skal oppleve i løpet av filmen.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal