Et mekka for menneskesmuglere


Smuglerne bunkrer opp migranter som om de var varer, før de sender dem ut på havet – mange av dem rett i døden. Menneskesmugling har blitt en viktig kilde til finansiering for libyske militser.

Email: francesca.mannocchi@gmail.com
Publisert: 12. januar 2017

«Inntil i fjor hadde vi en båt å reise ut med for å stanse småbåtene. I dag er dette vraket alt som er igjen. Båten brøt sammen, og kystvakten i Tripoli har ikke sendt noen erstatning. Nå har vi ikke mulighet til å kontrollere kysten lenger. Konsekvensen er at hva som helst kan skje her.»

Det sier Isaa, sjef for kystvakten i Garabulli, en by 60 kilometer øst for Tripoli. Han er omkring 40 år. Han har på seg militærbukser og en slitt skjorte. Når jeg treffer ham, sitter han alene på en trebenk, med en radiosender ved siden av seg, og ser ut på havet. Kystvaktens hovedkvarter, hvis ansvar er å følge med på denne delen av de øde kystlinjene, er bare et sementhus med …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal