Et kvinnelig forbilde


Nytt år, nye muligheter. For 17 år siden forlot britiske Charlotte Horton hjemlandet og dro til Italia, der hun har brukt tiden på å gjenoppbygge slottet Potentino. Vi snakker om en økologisk livsholdning og lokale tradisjoner, men også om demokrati og mikropolitikk.

Ansvarlig redaktør i Ny Tid.
Email: truls@nytid.no
Publisert: 3. januar 2018

Det er ikke dagligdags at Ny Tid besøker flotte slott i Italia, så hvorfor intervjue – med kamera – kvinnen som har restaurert Toscana-slottet Castella di Potentino?

Vi sitter i hennes private slottsfløy med et enormt steingulv under taket fem meter over oss – med en kjempehunds tiltakende snorkelyder i sofaen ved siden av. Jeg forsøker å forstå hva som fikk britiske Charlotte Horton til å gå løs på gjenoppbyggingen av hva som for 17 år siden var en komplett ruin, fremfor å fortsette sitt liv i moderne London. Hun hadde arbeidet i Vogue Magazine og Warburg Publishing House – hun var med andre ord godt etablert i det londonske kulturliv.

Hun forklarer dette med sin …

Kjære leser. Du må nok være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere enn én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn.

Abonnement kr 195 kvartal