Et kvinnelig forbilde


Nytt år, nye muligheter. For 17 år siden forlot britiske Charlotte Horton hjemlandet og dro til Italia, der hun har brukt tiden på å gjenoppbygge slottet Potentino. Vi snakker om en økologisk livsholdning og lokale tradisjoner, men også om demokrati og mikropolitikk.

Det er ikke dagligdags at Ny Tid besøker flotte slott i Italia, så hvorfor intervjue – med kamera – kvinnen som har restaurert Toscana-slottet Castella di Potentino?

Vi sitter i hennes private slottsfløy med et enormt steingulv under taket fem meter over oss – med en kjempehunds tiltakende snorkelyder i sofaen ved siden av. Jeg forsøker å forstå hva som fikk britiske Charlotte Horton til å gå løs på gjenoppbyggingen av hva som for 17 år siden var en komplett ruin, fremfor å fortsette sitt liv i moderne London. Hun hadde arbeidet i Vogue Magazine og Warburg Publishing House – hun var med andre ord godt etablert i det londonske kulturliv.

Hun forklarer dette med sin bakgrunn som reisende journalist. Horton kjøpte de 3000 år gamle slottsrestene ved å overtale de over 20 familiene som utgjorde arveingene: «Ingen skjønte hva jeg holdt på med, særlig ikke som kvinne, så de klarte ikke å stoppe meg.»

- annonse -

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Truls Lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte