Bestill høstutgaven her

Et Internet of Things (IoT)Internet of Bodies (IoB) og Internet of Minds (IoM)

Samtaler med lysets hastigheter. Konstruksjonen av det digitale dødsriket.
Forfatter: Ole Sverre Olsen
Forlag: Paradigmeskifte forlag (Norge)

Når Klaus Schwab, grunnleggeren av World Economic Forum, introduserer den fjerde industrielle revolusjon (Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution), og når Elon Musk, gründeren bak suksessen Tesla, pluss konsernsjef for Facebook Mark Zuckerberg legger frem visjonene for det 21. århundre, bør du følge oppmerksomt med på hva som er det konkrete innholdet i det de presenterer av teknologi, forsket frem i laboratoriene i Silicon Valley.

Teknologien utvikler seg nettopp med lysets hastighet. Debatt og kritisk ettertanke er til tross for den eksepsjonelle teknologiske utviklingen nærmest helt fraværende i den politiske andedammen og ellers i norsk samfunnsdebatt. Det er foruroligende. Vi snakker om meget avansert digital telepatisk kommunikasjon mellom mennesket og datamaskiner.

«The future of Facebook is Telepathy», uttaler Facebook-gründer Zuckerberg. Telepati i dunkle spiritistiske seanser er en ting, men i denne sammenhengen er telepati forbundet konkret med nevroteknologi.

Elon Musks firma Neuralink lanserte allerede i 2019 denne teknologien, som muliggjør digital kommunikasjon mellom mennesket og pc, bil og avanserte roboter. Altså tankeoverføring mellom hjerne og datamaskin.

Et teknofascistisk teknokrati

Forfatter Ole Sverre Olsen anskueliggjør og reflekterer over noen av de aller meste relevante problemstillinger knyttet til denne teknologien i sitt bokessay Samtaler med lysets hastighet.
. . .

Kjære leser. Du kan lese artikler fritt via en leserkonto basert på din epost. (Om du er abonnent allerede, logg deg inn.)

Terje Dragseth
Forfatter og filmskaper.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Flere bøker