Et fortiet overforbruk


Siden 2011 har det blitt organisert årlige aksjoner mot militært overforbruk over hele verden. Likevel leser vi sjelden om dette i norske medier.

Email: sjur.cp@c2i.net
Publisert: 15. april 2015

Det er i forbindelse med at Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) årlig gir sin oversikt over verdens militærutgifter og våpen, at disse aksjonene organiseres. Den verdensomspennende aksjonsdagen mot militært overforbruk (GDAMS), som i år ble avholdt den 13. april her hjemme, har blitt markert siden 2011 og er initiert av Det internasjonale fredsbyrå, også kjent som International Peace Bureaus (IPB). Aksjonsdagen inngår i organisasjonens hovedprogram Disarmament for Development, som har til formål å frigjøre midler fra militært forbruk til fordel for økte investeringer for en bærekraftig utvikling. I USA legges dagen opp til å sammenfalle med …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal