Et forsvarsskrift til det greske folk


Det greske folket må blø, slik at europeiske politikere slipper å ta ansvar. Det er realiteten i det omvendte Robin Hood-regimet politikerne og sentralbankene har iscenesatt.

Olav har lang fartstid fra finansverden bak seg.
Email: heolav@gmail.com
Publisert: 2015-06-10

I en 3000 år gammel fortelling om Jeroboam av Israel, sønn av kong Salomo, blir det fortalt at israelerne tryglet sin nye konge om å få slippe unna åket som hans far hadde «kastet rundt halsen» deres. Historien forteller oss at dette åket var kostnaden forbundet med å opprettholde det politiske etablissementet. For israelerne symboliserte skatten på deres arbeid en umenneskelig oppofrelse, og opplevdes som et tyveri av deres eiendeler – en reduksjon fra menneske til «trekkdyr» (derav uttrykket «beast of burden»).

Historien forteller at Jeroboam lovet å vurdere folkets ønske. Tilsynelatende diskuterte han saken med sine ministre, som ikke uventet motsatte seg dette. Hvordan skulle ministrene og byråkratene ellers beholde sine privilegier? Enden på det hele var at Jeroboam ga israelerne følgende beskjed:

«Mens min far la på dere et tungt åk, så vil jeg tidoble dette åket. Som min far tuktet dere med pisker, vil jeg tukte dere med skorpioner.»

I Hellas bruker EUs politiske maktelite litt mer sofistikerte metoder for å ydmyke og rane det greske folk.

En ferdigpresset sitron. Den første krisen i Hellas var i 2010. Neste kom i 2012. EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og European Central Bank (ESB, populært kalt «troikaen») introduserte redningspakker. Hellas ble ikke reddet. Private greske og internasjonale banker ble reddet. Redningsaksjonen medførte at intetanende greske skattebetalere ble sittende igjen med gjelden til den private banksektoren. Det greske folk fikk tredd debitorrollen ned over hodet av greske og europeiske politikere, og de ble bedt om å spare og betale mer skatt. I Hellas tok det seks år før et korrupt europeisk politiker- og banksystem tok knekken på det greske folk. (Tidligere omtalt i Ny Tid 15.06.2015, «Den kommende økonomisk kollapsen».)

Abonnement kr 195/kvartal
Athen
Foto: Truls Lie, Athen

Hellas er som en ferdigpresset sitron. Bruttonasjonalproduktet (BNP) er 180 milliarder euro. Offentlig sektor, som lever av skattemidler, står for 60 prosent av BNP. Det betyr at privat sektor står for 70 milliarder euro, som representer verdiskapningen. Det er kun privat sektor som betaler skatt. Total offentlig gjeld er nærmere 500 …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)