Et forsøk på å løfte Storbritannia opp av brexit-skyttergravene

BREXIT: Exodus, reckoning, sacrifice byr på et velkomment og underholdende forsøk på å bygge bro og «gjenforene» et Storbritannia som er splittet over brexit.

Skribent for NY TID på Europa-spørsmål.

Exodus
reckoning
sacrifice - Three meanings of Brexit
Forfatter: Kalypso Nicolaidis
Forlag: Unbound (Storbritannia)

BREXIT: Exodus, reckoning, sacrifice byr på et velkomment og underholdende forsøk på å bygge bro og «gjenforene» et Storbritannia som er splittet over brexit.

Brexit er i ferd med å forgifte Storbritannia og Nord-Irland. Mens vi i Norge la EU-striden bak oss etter folkeavstemningen for nøyaktig 25 år siden, tar britenes EU-feide tilsynelatende aldri slutt. Fra statsminister David Cameron annonserte folkeavstemningen i januar 2016 og til i dag – snart fire år senere – fortsetter brexit-konflikten å tilspisse seg.

Boris Johnsons forslag til en brexit-avtale ble avvist av det britiske parlamentet i oktober. EU har derfor gitt Storbritannia en brexit-utsettelse til 31. januar 2020.

Britene sørger for at EUsamarbeidet får et nødvendig skudd for baugen og dermed sjansen
til å rette opp kursen.

I dokumentarfilmen Brexit som handlet om oppløpet fram til den skjebnesvangre folkeavstemningen In or Out 23. juni 2016, ble dette av HBO Nordic omtalt som «en usivilisert krig».
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal