Et folk av spekulanter

BOLIGPOLITIKK: Debattbok lanserer kontroversielle forslag om skattepolitikk, arveavgift, bygging i kolonihagene og i markagrensen for å utjevne økonomiske og sosiale forskjeller.

Kroglund er kritiker og skribent.
Det norske hjem. Fra velferdsgode til spekulasjonsobjekt
Forfatter: Hannah Gitmark
Forlag: Res Publica (Norge)

BOLIGPOLITIKK: Debattbok lanserer kontroversielle forslag om skattepolitikk, arveavgift, bygging i kolonihagene og i markagrensen for å utjevne økonomiske og sosiale forskjeller.

Jeg betalte 365 000 kroner for min første OBOS-leilighet i 1988: 56 kvadratmeter på Rodeløkka i Oslo. 10 år og en skilsmisse senere solgte jeg leiligheten for 975 000, holdt meg trofast til OBOS, men denne gang på Oslo vest, til 1,8 millioner kroner. I dag er leiligheten taksert til 7 millioner. En periode var lånerenten på 17 prosent, nå er jeg nede i 1,85 prosent. Jeg er ingen spekulant, men håper for egen del av bunnen ikke går ut av markedet. Jeg har tross alt gjeld på om lag 4 millioner.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal