Et bilkræsj i sakte kino


Smertefullt pinlig og underholdende skandaledokumentar, som avdekker det amerikanske politiske showet i Trumps tidsalder.

Weiner
Regi: Josh Kriegman og Elyse Steinberg

Fra ståstedet til den skandaliserte tidligere kongressmannen Anthony Weiner virket det kanskje som en god idé. Etter å ha falt i dyp unåde da han ved et uhell tvitret bildet av den erigerte penisen sin til tusenvis av følgere, bestemte han seg for å stille i ordførervalget i New York City i 2013.

Den karismatiske Weiner var overbevist om at han kunne gjøre et politisk comeback, og ga sin tidligere stabssjef Josh Kriegman og medregissør Elyse Klingman full tilgang til å filme prosessen.

Weiner hadde enda et ess i ermet. En av pådriverne var hans lojale kone og mor til hans barn, maktmegleren Huma Abedin – for øvrig Hillary Clintons nærmeste rådgiver i inneværende presidentkampanje.

I løpet av Weiners første halvtime klarer den stridslystne underdogen å vinne gehør hos ulike New York-velgere som så gjerne vil tro på at kandidaten har sluttet å sende seksuelt ladede tekstmeldinger til sine kvinnelige beundrere. Men så faller det hele sammen. Det oppstår nye telefonsexanklager lenge etter Weiners første syndsbekjennelse. Ethvert håp om forsoning blir i stedet til en kaotisk, frydefull medieydmykelse av Weiner, som i all sin stoisisme bestemmer seg for å fortsette til tross for stormens negative innflytelse på ekteskapet, og til tross for at vinnersjansene er minimale.

- Advertisement -

Skandale på skandale. Deprimende? Ja, men Weiner er …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte