ORIENTERING 7. MARS 1970: Sterk opposisjon i Labour.

Email: abo@nytid.no
Publisert: 2020-03-07

Norske EEC-aktivister må se tilbake på ti års skuffelser. Troen på at Norge en dag både skal være villig til – og få lov til – å oppgi nasjonal selvstendighet til fordel for EEC-organene i Brussel, er likevel halsstarrig levende.

Nå er «planen» denne: «reelle» forhandlinger til sommeren/høsten, en forhandlingsperiode på 18 måneder, «fullverdig» medlemskap i «Fellesskapet» fra 1.1.1973.

EEC-aktivistene går trolig mot nye skuffelser. De har slett ikke så mange trumfer i ermene som mange aviser forsøker å innbille oss. Dette skyldes både norske og nordiske forhold, men først og fremst Storbritannias demonstrative usikkerhet.

Offisielt går den britiske regjeringen inn for fullt medlemskap i Fellesmarkedet. Den støttes i dette av de Konservative. England har – liksom Norge, Danmark og Eire – en søknad «hvilende» i Brussel. Alt skulle således vært klart for et kjempeflertall for EEC-medlemskap i Parlamentet. Men så enkelt er det …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn