En nyrussisk karriere

Ilja Ponomarjov, initiativtaker til konferansen i Moskva sammen med Boris Kagarlitskij, har en karriere som antakelig bare kunne vært mulig i dagens Russland. Som 14-åring var han i 1989 «satt på» som framtidig leder av pionerorganisasjonen i Moskva, den gang en bagatell av en organisasjon med tre kvart millioner medlemmer. Fra pioner til IT-pioner I […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Ilja Ponomarjov, initiativtaker til konferansen i Moskva sammen med Boris Kagarlitskij, har en karriere som antakelig bare kunne vært mulig i dagens Russland. Som 14-åring var han i 1989 «satt på» som framtidig leder av pionerorganisasjonen i Moskva, den gang en bagatell av en organisasjon med tre kvart millioner medlemmer.

Fra pioner til IT-pioner

I løpet av ett år sank det sovjetiske samfunnet i grus, og alle ungene med røde halstørklær fordufta uten å sette spor etter seg.

Ilja satsa i stedet på IT og nyrussiske forretninger og ble styrtrik på få år. Han tok med seg pengene og gikk av alle steder til KPRF, arvtakeren etter det sovjetiske kommunistpartiet.

– På grunn av pengene slapp jeg å arbeide meg opp nedafra, som han sa det. Han ble raskt leder for en informasjonsavdeling i KPRF.

Ilja gjorde alt…

Som de andre fra KPRF stilte Ilja med høytidelig mørk dress under konferansen i Moskva. Men kvelden før løp han rundt i rufsete, rød t-skjorte, og – med gutteaktig sjarm og lun humor – ordna han alt det praktiske som må til på en slik konferanse.

Det var også Ilja som tålmodig satt med bærbar pc på fanget langt inn i den siste natta mens de ni seminarlederne diskuterte seg fram setning for setning til det som konferansen skulle vedta dagen etter.

…og betalte gildet

Og sjølsagt var det Ilja som betalte en stor del av utgiftene til konferansen da andre finansieringskilder svikta – i følge Kagarlitskij.

Men noen prognose over hvor Ilja er om fem år, lager jeg ikke! Heller ikke om hvem han da er.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here