Photo by Doug Emmett.

En velkommen forstyrrelse


Klassekamp, raseskille, telefonsalg og fordummende reality show er sentrale elementer i Boots Rileys fandenivoldske og satiriske debutfilm, Sorry to Bother You.

Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: alekshuser@gmail.com
Publisert: 2018-11-01
Sorry to Bother You
Regisør: Boots Riley
(USA)

Og nå til noe helt annet, for si det med Monty Python. Da rapmusiker og aktivist Boots Riley skulle selge inn spillefilmdebuten sin for potensielle investorer, startet han med å beskrive den som en «absurd, mørk komedie med magisk realisme og science fiction, inspirert av telefonsalg-verdenen». Med disse ordene burde det være klart at Sorry to Bother You er ganske annerledes enn det meste man ser av amerikansk film – eller film fra andre land, for den saks skyld.

Spillefilmen handler om den unge, svarte amerikaneren Cassius Green (Lakeith Stanfield) – «Cash» blant venner – som bor i sin onkels garasje og har et desperat behov for en jobb. Det får han hos et telefonsalgsselskap, der han raskt knekker koden for suksess: Etter råd fra en kollega (spilt av veteranen Danny Glover) begynner han å snakke til kundene med sin «hvite stemme». Cassius er så dyktig i arbeidet at han raskt stiger i gradene, også i bokstavelig forstand; nærmere bestemt til etasjen …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal