Bestill sommerutgaven her

En ung jentes forsvarstale for sexarbeid

Whore of New York: A Confession
Forfatter: Liara Roux
Forlag: Repeater Books, (Storbritannia)
PROSTITUERT / «Kanskje er jeg som en veldig fin tekopp … brukt av mange, men for det meste behandlet med forsiktighet», skriver Liara Roux om det å være prostituert.

I memoarboken Whore of New York: A Confession forteller den 29 år gamle amerikanske sexarbeideren, aktivisten og nå forfatteren Liara Roux sin livshistorie om hvordan hun endte opp som sexarbeider i New York.

I den første delen av boken følger vi henne fra barndommen til hun innleder sitt aller første forhold til en kvinne (ved navn Anna). I den andre og siste delen av boken får vi et innblikk i hennes hverdagsliv som sexarbeider.

Roux setter tonen for boken med åpningsavsnittet: «Jeg er blitt spurt mange ganger: Når tenkte du først på å begynne med sexarbeid? Jeg husker at jeg ganske ung lå i senga og ba til Gud: Vær så snill, la meg aldri slutte å tro på deg. Ellers kommer jeg til å bruke mye narkotika, konvertere til kommunismen og bli prostituert.»

Født på 90-tallet

Som barn identifiserte Liara Roux seg som autistisk, med spesielle interesser som blant annet slanger og chatting med fremmede på nettet. Men det gjorde kanskje de fleste av oss som er på født på 90-tallet? Den første delen av boken forsøker å gi leseren en forståelse av hvorfor hun ble den hun er i dag – hvilke valg og tilfeldigheter som førte henne dit hun er nå. Jeg blir nysgjerrig på hvorfor en så ung og lovende jente velger sexindustrien. Jeg leser videre.

Vi får vite at hun er den beste i klassen frem til hun dropper ut av videregående, . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Avatar photo
Pinar Ciftci
Ciftci er journalist og skuespiller.

Du vil kanskje også like