En ulykke, en skjære, en fotograf

Penguin Bloom. The Odd Little Bird Who Saved a Family

Uten disse tre elementene hadde boken Penguin Bloom aldri blitt til. Bokens hovedpersoner hadde helt sikkert også foretrukket at fortellingen aldri hadde blitt til.

En skjære som redder en familie? Man får bange anelser. En tåreperse. Kjærlighet, katastrofe, redning. Alt vender seg til det beste … nei, til det bedre. Det beste har fremdeles til gode å vise seg. Men én ting av gangen.

Skjæra, denne forulykkede lille pjusken – etter hvert gitt navnet Penguin Bloom – lar historien skinne, en historie som i verste fall kunne gjort seg som dameroman, basert på en sann historie, eller endt som en bortgjemt sykejournal. Det starter med tenåringen Cameron, som møter sitt livs kjærlighet på bakeriet: «Jeg forelsket meg i Sam mens jeg spiste pai. Hun hadde på seg slitte jeans, en hvit t-skjorte og et kongeblå forkle fullt av mel; det var til og med en dæsj mel på nesetippen. Hun var liten, fryktløs og cute as hell.» Sam er en energibunt, alltid smilende og vanvittig sta – en som elsker hardt arbeid, avskyr latskap og ler av smerte. Sam er Camerons første, siste og eneste virkelige kjæreste. Det blir ekteskap, det blir barn,tre stykker. Så snart guttene er store nok, begir familien seg ut på sin første større reise – til Thailand. Strandliv, kos, idyll. Så stopper tiden.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Ranveig Eckhoff
Eckhoff er fast anmelder for Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte