En stjerne det er vanskelig å like

Sonja – The White Swan er filmen om tidenes største kunstløper som drar til Hollywood for å bli filmstjerne.

Iril Kolle
Kolle er redaksjonssjef i Ny Tid.
Email: iril@nytid.no
Publisert: 01.02.2019

Ine Marie Wilmann spiller Sonja Henie (1912–1969) i et påkostet historisk drama som følger Henies reise til Hollywood i 1936 og årene etter. Det er ikke Henies liv som idrettsutøver og olympisk mester filmen konsentrerer seg om. Henies første film i Hollywood, One In a Million, topper Box Office, og slik fortsetter det med filmsuksesser. Det blir flere filmer med halsbrekkende koreografier og vakre, spektakulære skøyteshow som er godt gjenskapt i filmen. Sonja viser også endeløse fester og en stjerne som alltid er omringet av kjærester, beundrere, venner og ikke minst familie hun er gavmild mot – hun har med seg både far, mor, bror, svigerinne og nevøer til Hollywood.

Etterlengtet

Regissør Anne Sewitsky er utdannet ved Den norske filmskolen på Lillehammer, og Sonja er hennes fjerde spillefilm. Sonja har fått honnør for å være et historisk drama som ikke handler om krigshelter eller menn på langrennsski, men en kvinne. «Uhyre etterlengtet vare,» skriver VG. «Karakterdrap,» skriver Aftenposten, som mener filmen ikke formidler hvor stor stjerne Henie faktisk var, men at hun framstilles som «et egoistisk monster». «Sonja er historien om grenseløs suksess og et stygt fall for en stjerne det er umulig å like,» skriver DN.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/en-stjerne-det-er-vanskelig-a-like/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.