En overvåkningsdystopi


Den allestedsnærværende overvåkningen har kommet for å bli. Å reversere den nye teknologiske situasjonen vi befinner oss i, er umulig. Et liv uten mobiltelefon, nett, Facebook eller Google?

Ansvarlig redaktør i Ny Tid.
Email: truls@nytid.no
Publisert: 26. mai 2015

Elektroniske signaler kan i dag lett spores. Men gjør det overvåkeren til reell overgriper? Ed Snowden avslørte at Tysklands Angela Merkels mobil hadde blitt avlyttet det siste tiåret av USA. Hun reagerte. Men nå må hun selv svare for at Tyskland i samme tiår villig valgte å dele elektronisk overvåkning med amerikanske NSA, en avtale inngått etter de fikk overta USAs gamle spionstasjon i Bavaria. Merkel, NSAs nye «lapdog», hadde selv kjent ubehaget ved å vokse opp med Stasi, men nå forlanger hennes tyske politiske kolleger opplysninger om hvem de spionerte på, og hvordan. Det antydes at USA drev med industrispionasje. Men så snakket Merkels og Obamas stabssjef sammen – og …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal