The Wait. Regi: Emil Langballe

En mønsterflyktning


Rokhsar Sediqi er 14 år, bor med familien sin i Danmark og har ventet på oppholdstillatelse i fire år. Men det som kunne vært en viktig og human beretning om hennes skjebne, skurrer.

Sanders er kritiker, bosatt i Rotterdam.
Email: willemienwsanders@gmail.com
Publisert: 16. februar 2017
The Wait.
Regissør: Emil Langballe
()

Rokhsar er 14 år når vi møter henne. Sammen med familien venter hun på svar på søknaden om asyl i Danmark, etter at de flyktet fra Afghanistan i 2010. Som familiens yngste begynte hun på skolen ved ankomst og lærte raskt dansk. Nå er hun familiens talsperson som kontakter danske utlendingsmyndigheter og Dansk Flygtningeråd, tar samtaler med advokaten Aage Kramp og tolker for foreldrene. Institusjonene har ikke anledning til å gi Rokhsar informasjon om saken deres, derfor kjemper de en kontinuerlig kamp for å finne ut hvordan den egentlig skrider frem. Etter et negativt vedtak ser advokat Kramp en alternativ mulighet: FNs barnekonvensjon paragraf 9 bokstav c, som kan være …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal