En kvinne i gutteklubben

I Inge Morath: An Illustrated Biography får vi et innblikk i det allsidige kunstnerskapet og ekstraordinære livet til den amerikansk-østerrikske fotografen Inge Morath (1923–2002), født Ingeborg Hermine Morath i Graz i Østerrike, der hun bruker kameraet som inngangsbillett til datidens konvensjonelle verden, som var lukket for kvinner.

Boken er delt inn i åtte deler som i kronologisk rekkefølge beskriver høydepunktene i hennes liv: «Forged By War», «Magnum, Paris», «Choosing Photography», «Learning From the Master», «World Photographer», «America And Arthur Miller», «Heading East» og «Crossing Borders». Hver del inneholder tekst med illustrative fotografier, både Moraths egne bilder og fotografier av henne tatt av ukjente fotografer.

Inge Morath/ukjent fotograf

Preget av en oppvekst i Nazi-Tyskland under andre verdenskrig kommer hun seg ut i verden og får etter hvert sine drømmer oppfylt. Hun blir først en del av avantgarde-miljøet i Wien, for så å reise til Paris som journalist sammen med fotografen Ernst Haas i 1949. I 1955 blir hun en av de første kvinnelige medlemmene i «gutteklubben» Magnum Photos og starter en karriere som fotograf i godt lag med Robert Capa og Henri Cartier-Bresson, som også . . .Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)
Abonnement kr 195 kvartal