Foto: Soukaina Ben Ali

En illusjon om frihet


Dubai tilrettelegger for en komfortabel, sløvende livsstil – i hvert fall akkurat komfortabel nok til å unngå en oppblomstring av fruktbar kultur.

Email: linefausko@gmail.com
Publisert: 14. oktober 2015

Hadde det ikke vært bostedet til en nær venn, ville nok ikke de blinkende lysene og raske bilene vært forlokkende nok til å få meg til å reise til Dubai.
Disse lysene trollbandt under mitt første besøk der i fjor vinter. Jeg ble tiltrukket av byens ambisiøse, men rolige utstråling som så ut til å lyse rundt den multikulturelle, frisinnede samlingen av mennesker uten skatteplikter. På en måte så de ut til å være effektivisert gjennom systemets sjeldne spontanitet, som hjemlevering av ekstra hummus og sigaretter klokken 02.00.
Under en varm og lun kveldstur langs Burj Khalifa Road ble jeg gående og undre meg over hvorfor jeg velger å bo i et land der man en fjerdedel av …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal