En hyllest til de sterke innvandrermødrene

Ut av skyggene
Forfatter: Shazia Majid
Forlag: Aschehoug (Norge)
SAMTIDSHISTORIE / Ut av skyggene forteller om den harde likestillingskampen til innvandrermødre som fulgte etter sine menn til Norge i håp om et bedre liv, men som ble møtt med fremmedfrykt, rasisme og fordommer.

Med Ut av skyggene har Shazia Majid (f. 1974) skrevet en etterlengtet og viktig bok som handler om den harde og lange kampen mot likestilling for innvandrerkvinnene i landet vårt. Det hele starter med fedrene som innvandrer til Norge fordi det er arbeid å få her. Deretter forlater mødrene hjemlandet og flytter til Norge, og etter hvert blir barna deres født. Boken er inndelt i to deler, “Mødrene” og “Døtrene”, som inneholder flere detaljrike essays.

Majids viktigste nedslagsfelt er det norsk-pakistanske miljøet, men boken forteller like mye historien om min tyrkisk-kurdiske bakgrunn og identitet. Som en av annengenerasjonsinnvandrerne, eller «annengenerasjonsnordmennene» som Majid kaller oss – med mine tyrkisk-kurdiske foreldre som innvandret til Norge på 70-/80-tallet; faren min i 1978 og moren min i 1987 – blir jeg rystet over den grufulle behandlingen foreldrene våre . . .Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)
Abonnement kr 195 kvartal