Oslo 1963. Forfatter Finn Bjørnseth leser i bok.

En ganske alminnelig by


1. mai 1961

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2015-05-26

Det var en gang en by, en ganske alminnelig by, litt mindre enn Oslo, men en god del større enn Bergen.

Det var om sommeren, og det var en varm dag i august. Arbeiderne var forlengst kommet på jobben, kontorfolkene likeså, og husmødrene var på vei inn til sentrum for å gjøre innkjøp. Mange med barnevogn, noen med dårlig tid fordi hjemme lå det en liten de ikke kunne være lenge borte fra, og noen gikk svulmende og forventningsfulle med et nytt liv de snart skulle sette inn i en underlig og broget verden.

Som sagt, det var en alminnelig by, en by med skoler, sykehus og fabrikker, butikker, boligbygg og kirker, og det var en varm formiddag i begynnelsen av august. Et fly kom inn over denne byen, og flyalarmen gikk, for det var krig, og det var et fremmed fly. Men det hadde vært krig i mange år, og folk var begynt å bli likegyldige. De syntes de hadde viktigere ting å ta seg til enn å springe inn og ut av tilfluktsrommene bare for å konstatere at de like godt kunne …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal