En følelse av å leve i en tid hvor verden er i ferd med å dø

Convenience Store Woman

Hvordan kan historien om medarbeideren i en dagligvarebutikk bergta så mange lesere verden over?

Før jeg tog til Japan i sommers var jeg fuldt ud klar over at japaneren er et myreflittigt folk der arbejder fra morgen til aften. Hvad der derimod overraskede mig, var de mange idiotjobs: En mand i lufthavnen der står med en karklud og tørrer fliser af én ad gangen; en mand der holder en pose til de sko der ikke må stå på gulvet; pigen der smiler ved nedgangen og siger goddag og farvel; manden i luen ved haven i Kejserpaladset der rækker mig en brik som ikke skal bruges til noget og som jeg giver ham igen når jeg forlader haven. Eksemplerne på små aktivitetsformer der faktisk giver det ud for et job, synes endeløse. Et eller andet er galt, eller også er der noget jeg ikke har fattet. Derfor var det faktisk lidt af et scoop da jeg faldt over den japanske forfatterinde Sayaka Muratas lille roman Convenience Store Woman. På én gang kritik af det moderne arbejdsliv og smertefuld dead pan humor à la Jim Jarmusch. En forfatter der i øvrigt selv arbejder som deltid i en dagligvarebutik!

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -
Alexander Carnera
Carnera er frilansskribent, bosatt i København.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte