Elven som byens livsblod


FILIPPINENE: En fotobok viser oss hvordan verden ser ut for mange. En søppelhaug. En hån mot menneskeverdet. Et ødelagt økosystem. Kan fotoets makt bistå oss i ønsket om forandring?

Kroglund er kritiker og skribent.
Email: andrewkroglund@gmail.com
Publisert: 2019-05-09
Living Amongst What Is Left Behind
Forfatter: Mario Cruz
Forlag: FotoEvidence, New York

En rød plastpose, en svart sko, fire kaffekopper i isopor, en bh, en metallboks, en gammel, ødelagt mobil. Fargebilder av enkeltstående objekter kan bli estetiserte kunstneriske uttrykk når de står alene. Men her er det mest svart-hvitt-bilder, med objekter som er satt sammen til et større hele. Et lass avfall, mengder av plast, og ressurser på avveie. Det hele blir kvalmende å se på.

Manilas kaos

Det koloniale Manila på 1800-tallet skal visstnok ha vært et fint sted der Filippinenes hovedstad lå strategisk til. Elven Passig rant stille og vakker på sin 27 kilometers lange ferd fra innsjøen Laguna Lake og ned til sjøen, ved Manila Bay. Historisk sett var dette byens viktigste transportåre. Her ble det badet, og fisken vaket.

Enhver som har vært i Manila, vet at det er ikke …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn

Abonnement kr 195 kvartal