Egypt: Homse-ekteskap ved Nilen

På et fasjonabelt hotell med utsikt over Nilen ble to homofile kuwaitere smidd i hymnens lenker. Ettersom Kuwait forbyr homofile ekteskap, dro mennene til Egypt for å bli viet. Bryllupsfesten bestod av homofile fra Gulfen og varte til fem om morgenen. Al Arabia.net skriver at begivenheten setter presedens i Egypt og den arabiske verden. Kilde: […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

På et fasjonabelt hotell med utsikt over Nilen ble to homofile kuwaitere smidd i hymnens lenker. Ettersom Kuwait forbyr homofile ekteskap, dro mennene til Egypt for å bli viet. Bryllupsfesten bestod av homofile fra Gulfen og varte til fem om morgenen.

Al Arabia.net skriver at begivenheten setter presedens i Egypt og den arabiske verden.

Kilde: Al Arabia.net

Libanon: Truende mamma-begrensninger

I avisa Al Hayat bekymrer Evon El Helo seg over yrkeslivets begrensninger for libanesiske kvinner: Moren til «Amal» ba datteren studere matematikk for å bli lærer. Men Amal valgte maskinteknikk ved et universitet i Libanon. Etterpå fikk hun jobb, ble forelsket og giftet seg.

Før det første barnets ankomst tenkte hun på hvordan kombinere morsrollen med den krevende jobben. Moren ville bistå, og hun kunne ansette en asiatisk hushjelp, men det ville begrense henne som familiemor. Amal endte som matematikklærer av hensyn til barnet.

El Helo spør om kvinner må unngå visse yrker, mens menn kan velge og vrake fordi de ikke må ta vare på barnet. Dette kan føre til at kvinner avskriver familieliv for å redde karrieren, frykter hun. Kvinner har besatt halvparten av universitetsplassene på de fleste områder – selv i såkalte mannsbastioner.

El Helo etterlyser en revisjon av arbeidsloven for å oppheve arbeidsmarkedets begrensninger for mødre. Ubalanse vil være uheldig for samfunnet, mener hun.

Kilde: Al Hayat, Storbritannia

Kuwait: Slapphet overfor koleratrussel

Koleraen fra Iran nærmer seg Kuwait. I Iran har 600 omkommet av sykdommen. Den kuwaitiske avisa Al Seyassah refser helsemyndighetene for å overse faren, mens andre Gulf-stater mobiliserer mot den. Avisa har henvendt seg flere ganger til landets helsemyndigheter. De som var høflige nok til å svare, henviste journalistene til andre som ikke var det.

Avisa kontaktet så innenriksdepartementet. Der ble kolerafaren bekreftet, men ingen direktiver var sendt ut for å hindre adkomst fra Iran eller for å foreta helseundersøkelser.

Kilde: Al Seyassah, Kuwait

Palestina: Dobbel okkupasjon

Palestineren Khalil Bashir mener hans lykke tar kaka når Israel forlater Gaza. For Bashir var okkupasjonen mer enn bomber og checkpoints. Soldater okkuperte nemlig huset hans i fire år og tvang ham og sju barn til å bo på ett rom mens de beslagla resten. Forgjeves prøvde soldatene å sparke ham ut, men han strittet av frykt for fordrivelsen fra 48.

Huset har tre etasjer, og Bashir måtte disse årene bo i første etasje og ha soldatenes tillatelse for å gå på toalettet. Han og barna ble innelåst på rommet om natten. Selv under Ramadan lot de ham ikke forberede maten før tre timer etter han skulle ha spist. Soldatene snakket ikke til familien, men Bashir mener øynene deres røpet glimt av ubehag over hva de gjorde.

Kilde: Al Hayat, Storbritannia

Jordan: Kamp mot bladsmørere

Jordans presseforbund går til rettslige skritt mot ukeblader de mener formidler løse rykter, falske opplysninger og æreskrenkende stoff. «Vi skal gjøre alt for å trygge personvernet og for at journalister følger reglene for objektivitet, presisjon og kildekritikk,» sier presseforbundets leder.

Ukeavisene blir nå overvåket. Syndere kan få alt fra advarsler, ultimatum, møte i et disiplinært råd, tre-års karantene til eksklusjon fra forbundet. Forbundet kan bare straffe egne medlemmer. Øvrige kan anmeldes til regjeringsadvokaten. Kong Abdullah har også angrepet ukeblader for å spre løgner i vinnings hensikt, selv på bekostning av nasjonale interesser. Av 25 ukeblader mener presseforbundets leder at 7-8 har krenket yrkesetikken og brutt loven.

Kilde: Jordan Times

Bearbeidet av Hege Ramson

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here