Dylan-hylla

NOBELPRISEN: Har Akademiet endelig forstått at tung rockerytme kan bringe poesi og kultur?

John Y. Jones
Leder for Networkers North/South og Dag Hammarskjöld-programmet (med i Ny Tids redaksjonsråd).
Email: jones@networkers.org
Publisert: 14.10.2016

Endelig fikk Bob Dylan sin Nobelpris i litteratur. Kanskje har Svenske Akademien sine 18 – eller rettere 17 – endelig forstått at tung rockerytme kan bringe poesi og kultur? Kanskje har de lest og blitt glad i? Eller kanskje har de bare gitt etter for 25 års masing?

Stockholm 2013. Jeg gikk ned de slitte stentrappene under Nobelmuseet i Gamla Stan til Svenska Akademien og Nobelbiblioteket. Den gamle bygningen sitrer av godt slitt verdighet. Biblioteket har som oppgave å fôre de akademimedlemmene med lesestoff av og om gode kandidater til den gjeve prisen. Daglig blir det lagt nye bøker på bordet for medlemmene som stikker innom på en kaffe eller ”fika” – eller bare for å få bekreftet at de har plass på de  ”de adertons” fasjonable skinnseter.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer