Frankenstein

«Du er min skaper, men jeg er din herre — adlyd!»


FRANKENSTEIN: Om drapsdroner, kunstig intelligens og Frankenstein. Det er blitt enklere å krige — og farligere. Hvis, eller når, maskinene selv tar over, kan menneskeheten plutselig befinne seg på feil side av bordet.

Kjetil Korslund
Idéhistoriker og fast kritiker i Ny Tid.
Email: kjetkor@online.no
Publisert: 17. juli 2020

Condorcet skriver i Sketch for a Historical Picture of the Progress of the Human Mind (1795): «En kjemiker som blandet brennbart materiale med salpeter, oppdaget hemmeligheten ved det pulveret som har brakt en slik uventet revolusjon i krigskunsten. Til tross for den grusomme effekten til skytevåpen med henblikk på å bryte opp en armé har de gjort krig mindre morderisk og de kjempende mindre brutale. Militærekspedisjoner er blitt mer kostbare; rikdom kan veie opp for styrke; selv de mest krigerske folk føler behovet for å skaffe og sikre felttogenes ressurser ved ervervelse av rikdommene fra handel og håndverk. Kultiverte nasjoner har ikke lenger noe å frykte fra de …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal