«Du er ikke homofil» 


Det er så absurd å sitte i en rettssal der noen er satt til å «sannsynliggjøre» sin homofile legning – og i veldig mange tilfeller ikke blir trodd.

Email: nina@skeivverden.no
Publisert: 2016-11-17

Midt i en av de mest hektiske periodene på jobben ble jeg kontaktet av «Javad». Jeg kjente ham fra før; vi hadde hatt flere samtaler om utfordringene som følger med livet som papirløs, homofil asylsøker.

Denne gangen var stemmen tyngre enn den pleide. Han var innlagt på sykehus, blodig og forslått. Hatkriminalitet, forklarte jeg ham etter at han hadde beskrevet hendelsesforløpet. Det er ikke lov, det er ikke greit. Dette må du anmelde, Javad.

Han gikk med på det, og jeg minnet ham sikkert ti ganger på at han skulle rapportere det inn som hatkriminalitet, slik at de skulle se på saken med den alvorligheten den besto av.

Så ringte telefonen. Han var på politistasjonen og ville gi beskjed om at han var arrestert; han skulle sendes til Trandum, deretter til Afghanistan. Han hadde utvisningsvedtak – altså var det han som var kriminell.

Hvordan kunne dette skje? Det var jo min feil, hva fikk meg til å tro at politiet ville ta hatkriminalitetssaken hans …

Abonnement kr 195 kvartal

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn