Bestill høstutgaven her

Drømmer og dagligliv på landsbygda

Det ville pæretreet (Ahlat Agaci)
Regissør: Nuri Bilge Ceylan
(Tyrkia)

TYRKISK FILM: Nuri Bilge Ceylan følger opp Cannes-vinneren Vintersøvn med et nytt drama om troverdige karakterer i dagligdagse situasjoner – uten at resultatet blir trivielt.

Den tyrkiske filmskaperen Nuri Bilge Ceylan har vunnet flere priser på filmfestivalen i Cannes, inkludert selveste Gullpalmen for sin forrige film Vintersøvn fra 2014. Det ville pæretreet deltok også i hovedkonkurransen på samme festival i år, riktignok uten å bli belønnet med noen pris.

I likhet med Vintersøvn er den nye filmen et drøyt tre timer langt drama fra den tyrkiske landsbygda, med mye dialog og relativt lite ytre handling. Dette er med andre ord ikke noen kommersiell kioskvelter, men en nyansert karakter- og relasjonsstudie som belønner den tålmodige tilskuer.

Forfatterambisjon.

Filmens hovedkarakter er den unge akademikeren Sinan (Dogu Demirkol), som vender tilbake til en liten kystby i Çanakkale-provinsen. Her skal han bo hos foreldrene i en overgangsfase etter endte studier. Ambisjonen er å bli forfatter, og han har allerede skrevet en essayistisk og til dels selvbiografisk roman han forsøker å få gitt ut. Trolig er dette grunnen til at han ikke tar sin forestående lærereksamen spesielt alvorlig, til tross for at dette yrket er prestisjefylt . . .Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)
Aleksander Huser
Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte