The Magnitsky Act – Behind the Scenes. Regi: Andrej Nekrasov

Dramatiseringen av drapet i filmen. © PiRaya

Drept i russisk fengsel?


Denne dokumentar-filmen har fått enorm oppmerksomhet – før den har blitt sett. Men hvilken virkelighet er  det som skjules?

Email: sigurd.lydersen@gmail.com
Publisert: 2016-08-18
The Magnitsky Act – Behind the Scenes.
Regisør: Andrej Nekrasov
()

Den russiske film-, tv- og teaterprodusenten Andrej Nekrasov og norske Piraya Films The Magnitsky Act – Behind the Scenes har fått stor medieoppmerksomhet. Ikke minst skyldes dette at en av hovedpersonene, den amerikanske milliardæren Bill Browders, hardnakket har kjempet for å få stanset all visning av filmen. En planlagt visning for Europaparlamentet ble stanset, og Kortfilmfestivalen i Grimstad valgte også å ta den av plakaten etter at Browder fikk gjennom en rettslig forføyning mot den i Oslo tingrett. Trass i motstanden fra Browder har filmen hatt førpremiere for spesielt inviterte i Washington, og den 25. juni hadde den verdenspremiere på Cinemateket i Oslo – med en påfølgende livlig diskusjon. Filmen vurderes nå for visning på NRK, mens franske og tyske tv-stasjoner har avlyst visning av den. Advokathonorarene kan plusses på filmens markedsføringsbudsjett.

Sjelden har jeg kjent på større nysgjerrighet rundt en film. Jeg vil vite hva det er Bill …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal