Abonnement 790/år eller 190/kvartal

Dommer Giovanni Falcone – Cosa Nostras nemesis

Traum und Albtraum: Amerika und die vielen Gesichter der Freiheit
Forfatter: Julian Heißler
Forlag: Herder, (Tyskland)
MAFIA / Giovanni Falcone, denne inspiratoren med den mørke barten og det vinnende smilet, ble bare 53 år gammel. Han er en bauta i kampen for de verdiene de fleste sier de står for. Kanskje Roberto Saviano skriver om ham nettopp for å minne om offerets omfang, dets motiv, dets prestasjoner, og hvilke egenskaper som kreves. Han burde kjenne til dette selv.

Palermo er en beryktet by med en lang og fargerik historie. Grunnleggerne var fønikere, etterfulgt av maurere, normannere, spaniere, østerrikere og husene Savoia og Bourbon. Likevel synes de alle å bli stilt i skyggen av denne historiske nykomlingen – Cosa Nostra.

Mange har sett den sicilianske mafiaen – også de som var skremt fra å ta navnet i sin munn – som en uunngåelig del av kulturen på øya. Vold, politisk korrupsjon og terror dominerte hverdagen. I tiden mellom 1979 og 1982 drepte Corleone-familien topp-politikere på løpende bånd: regionalparlamentets president, prefekten, den viktigste statsetterforskeren og en partileder.

Mot slutten av 1980-tallet begynte imidlertid holdningen i befolkningen å endre seg. Dagen kom da hele Cosa Nostras toppsjikt ble . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

Ranveig Eckhoff
Ranveig Eckhoff
Eckhoff er fast anmelder for Ny Tid.

Du vil kanskje også like