Bestill høstutgaven her

Dommen har falt

DOMMEN: Endelig har min, samt alle andre ofres drøm gått i oppfyllelse.

Folkemordtiltalte Radovan Karadzic ble den 20. mars kjent skyldig i Haag-domstolen. Han ble dømt til fengsel på livstid.

Endelig har min, samt alle andre ofres drøm gått i oppfyllelse. Under domsavsigelsen tegnet jeg denne karikaturtegningen med gledestårer som min kommentar til dommen, hvor jeg tenkte på omfanget av de blodige handlinger Karadzic ble dømt for.

Jeg er som offer en av de overlevende fra Srebrenica, der Karadzic orkestrerte folkemordet. I løpet av få dager drepte den bosnisk serbiske hæren – med hjelp av militær og paramilitærstyrke fra Serbia – over 8000 bosniere i alderen 13–80 år. Blant disse min bror med sine to sønner, samt sønnen til min søster. Jeg mistet alt jeg hadde. Så trist og tragisk! Levninger av min bror er ennå ikke funnet. Dette faller meg tungt for brystet. Derfor er jeg ute etter rettferdighet.

Mine karikaturtegninger har vært min terapi i over 25 år, og hjelper meg å komme videre. Med dommen over Karadzic ble jeg psykisk lettet. Jeg håper at den rettskraftige dommen for krigsforbryteren Karadzic vil sende klare signaler til alle nåværende og potensielle forbrytere overalt i verden – om at ingen er hevet over loven, og at forbrytelser ikke lønner seg.

Les også: Har vi ikke lært noe av Srebenica?

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte