Dommedagsprofetene blir flere

En stadig lengre rekke av fremstående amerikanske økonomer og investorer spår en kommende kollaps i verdensøkonomien. 

Avatar
Olav har lang fartstid fra finansverden bak seg.
Email: heolav@gmail.com
Publisert: 16.06.2016

Samfunnsøkonomen Alan Greenspan uttalte nylig til amerikanske medier: «We’re running to a state of disaster.» Uttalelsen er oppsiktsvekkende fordi det var Greenspan som startet all pengetrykkingen da han var formann for sentralstyret i den amerikanske sentralbanken på begynnelsen av 2000-tallet, og senere lot det eksplodere. «Vi har et verdensomspennende problem med mangel på produktivitetsvekst – det gjelder ikke bare USA, det gjelder så godt som hele verden,» sa Greenspan. Dette er med andre ord en innrømmelse av de sjeldne som burde gi gjenklang hos finansfolk, politikere og sentralbanker. (Fox TV, 1. juni 2016, http://www.zerohedge.com/news/2016-05-31/alan-greenspan-were-running-state-disaster)

Warren Buffet, en av verdens mest kjente investorer, advarer mot negative renter og sier til amerikanske CNBC at han «må vurdere å ta pengene sine ut av banken». 

George Soros, en av verdens mest fremgangsrike og formuende investorer, er i ferd med å reallokere deler av sin formue. Til tv-selskapet Bloomberg uttaler Soros: «Mesteparten av pengene bankene bruker, er nødvendig for å holde misligholdte lån og tapsbringende virksomheter i live.»


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer