Dokumentaren som kommunikasjonsmiddel


Spaces of Exception sammenlikner erfaringen av undertrykkelse og motstand, og finner likheter mellom Nord Amerikanske indianer-reservater og Palestinske flyktningleirer.

Gray er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: carmengray@gmail.com
Publisert: 9. februar 2019
Spaces of Exception
Regissør: Matt Peterson Malek Rasamny
(USA, Libanon og Palestina)

Dokumentarsjangeren får stadig mer respekt og oppmerksomhet som et innovativt filmformat i seg selv. Frigjort fra forventingen om at den skal etterlikne den journalistiske reportasjens psevdo-objektivitet, med sin forslitte formel «ansikter snakker til kamera eller hverandre», har flere regissører den siste tiden i stedet eksperimentert med dokumentaren som et middel til å fremme saker, til aktivisme og folkelig mobilisering.

Festivalen Sharjah Film Platform i De forente arabiske emirater ble arrangert for første gang i januar i år, og skal være et springbrett for regional arabisk film samt et møtested for kritisk engasjement. Her deltok dokumentarfilmskaperen Malek Rasamny i et …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal