ASSANGE: «Hvis Julian Assange dømmes, er et morderisk system i ferd med å oppstå rett for øynene på oss. Det vil være dødsstøtet for pressefriheten og rettssamfunnet», sier Nils Melzer, FNs spesialrapportør for tortursaker.

Leder for Networkers North/South og Dag Hammarskjöld-programmet (med i Ny Tids redaksjonsråd).

«Det morderiske systemet» som Melzer ser anta form, ifølge magasinet Republik 28. januar, er verken begrenset til Trumps verden eller USA, men inkluderer Storbritannia og ikke minst Sverige. Hvorfor har ikke denne uhyrlige anklagen skapt storm i norsk og svensk presse?

Profiterte på WikiLeaks

Melzer
Nils Melzer, FNs spesialrapportør. (Twitter)

Nils Melzer er FNs spesialrapportør i tortursaker og lar seg ikke avfeie som kontrær eller konspiratorisk. Han advarte mot behandlingen varslernettstedet WikiLeaks’ redaktør og grunnlegger Julian Assange får i britisk fengsel, og leverte en rapport i fjor. Referanser til manglende helsehjelp og tortur har sporadisk dukket opp i norske medier.
#PEN har reagert, og NY TID har blant annet på forsiden i mai 2019 informert om behandlingen av Assange.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal