Bestill høstutgaven her

Dødelig talkum

Toxic Beaty
Regissør: Phyllis Ellis
(Canada)

KOSMETIKKINDUSTRIEN: Har du brukt hudpleieprodukter i dag? Dokumentarfilmen Toxic Beauty vil trolig få deg til å se litt nærmere etter hva de faktisk inneholder.

Forbrukersamfunnet er skapt av – og for – produsentene av et grunnleggende produkt: såpe. Reklamene – og kanskje også de sponsede tv-programmene (tenk såpeopera) – har overbevist oss om at hvis vi ikke er skinnende rene og luktfrie til enhver tid, om håret er grått, huden usminket med alle sine feil og mangler, nei, da er vi verken verdige til å delta i arbeidslivet eller inngå ekteskap, ei heller til å få kjærlighet og respekt. Markedskreftene har kynisk utnyttet kvinners usikkerhet for å selge dem såpe, deodorant, tannkrem, hårfarge, neglelakk, kosmetikkprodukter – og talkum.

Flere aktører har i årevis hevdet at disse produktene faktisk er giftige, og nå er det bevist: Ikke bare har kvinners liv blitt begrenset av påtvunget usikkerhet, men det viser seg at en rekke av produktene vi kjøper for å fikse på utseendet, faktisk inneholder giftige stoffer som kan være kreftframkallende. Produsentene og reklameindustrien har nektet å informere forbrukerne om de alvorlige bieffektene av produktene. De nekter for eksempel for at produktene inneholder asbest. Som Barri Cohen, dokumentarens produsent, sier: «Om du spurte forskerne nøyaktig hvor stor dosen med kjemikalier fra sigaretter må være før den forårsaker kreft, ville ingen av dem kunne svare deg, selv om det nå har gått mange år siden helsemyndighetene påla produsentene å trykke advarsler på sigarettpakkene.» Når det gjelder hudpleieprodukter, hevder produsentene at selv om produktene muligens inneholder giftige stoffer, er det i så små doser at det ikke . . .Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)
judy@nytid.com
Judy Wolfe er konsulent og forlegger samt ansvarlig utgiver for POV.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte