Bestill sommerutgaven her

Do the right thing

NYC EPICENTERS 911->2021½
Regissør: Spike Lee
(USA)

911: Spike Lees dokumentarserie som nå går på HBONordic, er en omfattende skildring av New York – ispedd minner, historier og innsikt fra øyenvitner til byens største terroraksjon.

Serien går nå på HBO Nordic (4 episoder).

I likhet med de fleste amerikanere i en viss alder – og folk over hele verden – var jeg vitne til de surrealistiske, katastrofefilmlignende hendelsene som utfoldet seg via TV-skjermene 11. september 2001. I motsetning til de fleste amerikanere satt jeg foran tv-skjermen min i Brooklyn. Jeg så på min lokale NY1 News-stasjon slik jeg gjorde hver morgen, samtidig som jeg gjorde meg klar til jobb – mens jeg fikk med meg værmeldingen (rikelig med solskinn), oppdateringer av T-banen (ingen store forsinkelser på vei til sentrum) og politikk (Mark Green så ut til å bli den neste borgermesteren i NYC). Og så skiftet ankermann Pat Kiernan til et usannsynlig bilde – som om King Kong skulle stått på toppen av Empire State Building. Med andre ord, for meg – som for andre newyorkere som Spike Lee, hvis dokumentarserie for HBO NYC EPICENTERS 9/11 -> 2021½ er både episk (7,5 time!) og helt fantastisk – var ikke 9/11 en internasjonal . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

FOTO:

En italiensk bildekavalkade


Bruce Weber: The Treasure of his Youth: the photographs of Paolo di Paolo'
Det skulle gå nærmere femti år før Paolo di Paolos datter fant bildene faren hadde tatt, og konfronterte ham med hans til da ukjente fortid som (italiensk) kjendisfotograf.
ARABISKE FILMDAGER:

Arabisk film med politisk brodd


Hany Abu-Assad, Mounia Akl: Huda’s Salon / Costa Brava, Lebanon
Spenningsfilmen Huda’s Salon retter et feministisk blikk på kvinners posisjon på det israelskokkuperte Vestbredden, mens det særegne familiedramaet Costa Brava, Lebanon omhandler Libanons pågående avfallskrise.
DEMOKRATIBEVEGELSE:

Kampen for Hongkongs demokrati


Jennifer Ngo: Faceless
Ved å følge fire unge demonstranter kommer dokumentarfilmen Faceless svært tett på protestdemonstrasjonene i Hongkong i 2019.
ANTISEMITTISME:

Arven etter Ruth Maier


Elsa Kvamme: Ingen hverdag mer
Elsa Kvammes nye dokumentar Ingen hverdag mer forteller jødiske Ruth Maiers historie, som på ingen måte har mistet sin relevans og viktighet.
FIKSJON:

Trangen til å bli sett og anerkjent


Jesse Armstrong: Succession
Stridighetene i mediemogulfamilien om konserntronen tilspisser seg ytterligere i HBO-serien Succession, som på imponerende og medrivende vis evner å ta pulsen på samtiden og storkapitalistisk forretningsvirksomhet på sitt mest brutale.
911:

Do the right thing


Spike Lee: NYC EPICENTERS 911->2021½
Spike Lees dokumentarserie som nå går på HBONordic, er en omfattende skildring av New York – ispedd minner, historier og innsikt fra øyenvitner til byens største terroraksjon.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte