Disse mistet plassen sin

SVs storingsgruppe krympet med hele åtte representanter.
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 14.09.2005

SVs tilbakegang i stortingsvalget betyr at en rekke av deres representanter mister sin plass på Stortinget. Her er en oversikt over de som nå må gå tilbake til sin gamle jobb eller finne seg en ny. Den nye kan godt komme som statsråd, statssekretær eller rådgiver på Stortinget. Det er liten tvil om at ledelsen ønsker å bruke flere av de som folket i valg ikke ville ha tilbake på tinget. De åtte som ikke ble gjenvalgt ble alle valgt inn på Stortinget for første gang i 2001.

Siri Hall Arnøy var andrekandidat på listen i Akershus. Hun ble første gang valgt i 2001, og har hele perioden representert partiet i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Audun Lysbakken nådde ikke opp fra sin andreplass på Hordalandslisten. Lysbakken kom fra jobb som journalist i Klassekampen rett inn på Stortinget i 2001. Han har sittet i finanskomiteen.

Ingvild Vaggen Malvik fra Sør-Trøndelag har forsvart miljø- og energipolitikken til SV sammen med Hallgeir Langeland i miljø- og energikomiteen.

Kjetil Bjørklund har de siste fire årene representert SV som partiets Opplandsrepresentant. Han har sittet i forsvarskomiteen.

Nordland har de siste fire årene hatt to SV-representanter, Geir-Ketil Hansen og Åsa Elvik. Nå fortsetter Elvik alene. Geir-Ketil Hansen har hatt plass i samferdselskomiteen.

Tidligere lederen for Natur og Ungdom og Naturvernforbundet Heidi Sørensen fra Oslo mistet plassen sin. Hun har sittet i samferdselskomiteen.

Heidi Grande Røys fra Sogn og Fjordane ble ikke gjenvalgt. Hun har sittet i finanskomiteen.

Unionsaken og industripolitikken hjalp ikke Sigbjørn Molvik fra Telemark. Han ble heller ikke gjenvalgt. Molvik har sittet i sosialkomiteen.

Kommentarer