Digital klimabelastning

KLIMAKRISE: Vi er på vei inn i ei krise som skyldes rovdrift på ressurser, forurensende og kraftkrevende produksjon samt en overstyrende markedsmakt.

Her hjemme ser politikerne seg blinde på utslippskutt og el-biler. Det snakkes ikke særlig mye om at det går med nesten to tusen liter vann for å produsere ett tonn litium. Vi ignorerer at unger sendes ned i helsefarlige gruver for å hente ut kobolt til de nyeste mobiltelefon-modellene samt subsidierte el-biler til bemidlede borgere. Måtehold og reduksjon er ikke-ord, økt energiforbruk et ikke-problem, og den eksplosive digitaliseringen omfavnes motstandsløst.

Kraftkrevende

En lang rekke land har valgt å beholde FM-nettet for radio, men norske myndigheter tvangsinnførte det digitale DAB-nettet i 2017, og dermed måtte vi skaffe oss nye radioapparater – som bruker mer strøm enn dem vi måtte vrake. Likeledes ble gamle strømmålere erstattet med smarte strømmålere (AMS) uten at strømkundene ble spurt eller informert om strålefaren. I realiteten bør det holde med en innsendt strømmåling i døgnet.
. . .

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- egenannonse -
Kari Elisabet Svare
Svare er medlem i Bestemødre for fred.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste kommentarer:

De med makt og myndighet har til alle tider ønsket å vingeklippe varslere

ORIENTERING-VARSLING: NY TIDs bilag ORIENTERING er viet varsling og sannhet.

Når man i stillhet vil disiplinere forskningen

ORIENTERING-VARSLING: Mange som reiser spørsmål om legitimiteten til USAs kriger, synes å bli presset ut fra forsknings- og mediainstitusjoner. Et eksempel er her Institutt for fredsforskning (PRIO), som har hatt forskere som historisk sett har vært kritiske til enhver angrepskrig – som neppe har tilhørt atomvåpnenes nære venner.

En frihetlig venstreside?

Akselerasjonisme: Flere tenkere mener det er mulig for hva de kaller en heller selvtilfreds venstreside å utmeisle en bedre og friere fremtid gjennom kapitalisme og teknologi.

Förintelsens visselblåsare

Orientering-varsling: Två personer träffades på tåget mellan Warszawa och Berlin ….