Deutsche Bank i Frankfurt am Main. FOTO: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND

Deutsche Bank og døde bankdirektører

En lang rekke bankfolk som de siste årene har dødd under uklare omstendigheter, visste sannsynligvis for mye.

Avatar
Olav har lang fartstid fra finansverden bak seg.
Email: heolav@gmail.com
Publisert: 15.12.2016

Den 6. mars 2013 skal den 51 år gamle bankdirektøren David Rossi angivelig ha hoppet baklengs ut av vinduet på kontoret sitt. Med blåmerker på begge armene og et dypt kutt fra et slagvåpen i hodet landet Rossi på ryggen ti meter lenger ned. Overvåkingskameraene viser at Rossis klokke daler ned fra vinduet etter at Rossi selv gikk i bakken, deretter at to kollegaer ganske rolig går bort til Rossi og konstaterer at han er død. Rossis ektefelle Antonella hevdet etterpå at ektemannen «visste for mye». Rossi var kommunikasjonsansvarlig i verdens eldste bank, Monte dei Paschi di Siena (MDP), som ble grunnlagt i 1472, og som i skrivende stund er truet av konkurs.

Stadig større tap. MDP har overlevd mer enn fem århundrer, men bankens involvering i et enormt derivatmarked,  hvor blant annet DNB er inne med et beløp på størrelse med Oljefondet, ble for mye for MDP. Bankdirektørene som sjekket om Rossi var død, samt flesteparten av hans kolleger, er nå siktet for en rekke økonomiske forbrytelser.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer