Bestill sommerutgaven her

Det umulige stedet

Normal Now: Individualism as Conformity
Forfatter: Mark G.E. Kelly
Forlag: Polity Press, (USA)
NORMALITET / Mark G.E. Kelly undersøker hvordan normer påvirker viktige deler av livet og vår forståelse av normalitet – med hensyn til seksualitet, legning, kroppsbilde, identitet, sykdom, døden, individualisme, hedonisme, rasisme og hvite privilegier.

Da datteren min skulle feire syvårsdagen sin i sommer, sende vi ut denne meldingen til gjestene: «Kjære bursdagsgjester! Jeg ønsker meg noe som er brukt, noe dere ikke bruker mer selv. Og ikke plast. Gleder meg til å se dere. Hilsen Lucia»

Et lignende ønske ville nesten vært utenkelig å komme med i min egen barndom på 1980-tallet. Jeg fulgte spent med da hun åpnet gavene: et bulkete skrin med småpenger, en litt slitt bamse, en bok med eselører, arveklær – men hun ble like glad som for helt nye ting. Gavepapir og emballasje fylte bare en liten søppelpose, og jeg tenkte at snart er det forhåpentlig dette som er normen . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Avatar photo
Hanne Ramsdal
Ramsdal er forfatter.

Du vil kanskje også like