Bestill høstutgaven her

Det milde, vanlige og tamme

François Jullien’s Unexeptional Thought
Forfatter: Arne de Boever
Forlag: Rowman & LIttlefield, (Storbritannia)
KINA: Via sinologen François Jullien avdekker Arne de Boever blinde flekker, farlige fordommer og avgjørende mentalitetsforskjeller i møtet mellom øst og vest.

Den som vil forstå verden i dag, særlig med blikket vendt mot fremtiden, må prøve å forstå Kina. Men hvordan forstår vi en milliard menneskers fem tusen år gamle kultur uten tilgang til språket deres? Vi må vende oss til oversettelser og formidlere, til sinologien, som tar på seg den vanskelige oppgaven å tilgjengeliggjøre den kinesiske kulturen og tenkemåten. Men kan vi stole oversettelsene, formidlingene?

Vestens versjon av Kina risikerer å bli overdrevent gjenkjennelig – eller bli gjort til et rent ornament, en eksotisk klisjé. Målet må være å vinne tilbake blikket for Kinas genuine fremmedhet.

Med de Boevers François Jullien’s Unexeptional Thought får leseren kinesisk tenkning dobbelt filtrert gjennom kritiske nyanseringer og forbehold. Resultatet av denne omhyggelige undersøkelsen er en fruktbar flertydighet. Det at tankematerialet blir stående åpent for tolkning, . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Anders Dunker
Filosof. Fast litteraturkritiker i Ny Tid. Oversetter.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Flere bøker